Algemene Informatie

Facebook logo OBK Driebruggen

De Vereniging

Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen is een bloeiende vereniging bestaande uit een fanfareorkest, een opleidingsorkest en een eigen opleiding.
In haar 90-jarige bestaan is de vereniging gegroeid tot wat het nu is; een muziekvereniging waar met veel plezier op hoog niveau gemusiceerd wordt.

Het orkest

Het grote (fanfare) orkest komt sinds 2004 uit in de tweede divisie en repeteert wekelijks op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Custwijc te Driebruggen en staat onder leiding van Mark van Mil.
Mark van Mil is sinds 2001 dirigent van het fanfareorkest. Gedurende het jaar geeft het uit zo’n veertig muzikanten bestaande fanfareorkest van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst, concerten op verschillende locaties. Hierbij valt te denken aan het jaarlijks terugkerende voorjaarsconcert en pleinconcert, maar ook aan uitwisselingsconcerten met andere fanfares, harmonieën, brassbands en zelfs koren en musical-casts. Daarnaast wordt regelmatig deelgenomen aan festivals en concoursen. Naast deze concerten is Muziekvereniging Oefening Baart Kunst actief bij evenementen als de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en de Avondvierdaagse in Bodegraven.

Opleidingsorkest

Ook heeft muziekvereniging OBK Driebruggen een opleidingsorkest om op een gezellige manier met elkaar in groepsverband te leren spelen.
Het opleidingsorkest speelt elke donderdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur.

Opleiding

Muziekvereniging Oefening Baart kunst beschikt over haar eigen opleiding voor beginnende en ervaren muziekkanten.
De opleidingen worden verzorgd door een koperdocent, saxofoondocent en een slagwerkdocent.

De lessen

  • De lessen voor het koper wordt verzorgd door Coert Zonneveld.
  • De lessen voor de saxofoon wordt verzorgd door Maaike Schrama.
  • De slagwerklessen worden verzorgd door Gerda Tuinstra.

Contributie

De contributie bedraagt € 125,- per half jaar.

Hiervoor krijg je:

Muziekles:
Voor blaasinstrumenten is iedereen vanaf 10 jaar is welkom om les te volgen en voor slagwerklessen is iedereen welkom vanaf 8 jaar.
Onze muzieklessen worden door conservatorium gediplomeerde docenten gegeven. In overleg met de docent, dirigent kun je deelnemen aan ons opleidingsorkest.
Wanneer je les krijgt van een van onze docenten dan betaal je contributie. De docenten stellen zelf het lesrooster samen voor het lesseizoen. Zij proberen hierin zoveel mogelijk om de schoolvakanties heen te plannen.
Het muzieklesboek krijg je van de vereniging aangeleverd.

Het instrument:
Wanneer je muziek komt maken krijg je een muziekinstrument in bruikleen van de muziekvereniging. Wij zorgen voor een werkend instrument om op te spelen. Reparaties aan het instrument voor schaden door “eigen toedoen” wordt de kosten in rekening gebracht, naast de contributie. Onderhoud door slijtage wordt door de vereniging betaald.

Overige materialen (zelf aanschaffen):
Een gewoon muziekstandaard is gemakkelijk online aan te schaffen. Deze kost gemiddeld tussen de 10 en 15 euro.
Daarnaast heb je een aantal kleine materialen nodig een potlood en gum, ventielolie of rietjes. Behalve rietjes voor de saxofoons zijn deze kosten over het algemeen eenmalig. Een muziekharpje en muziekboekje voor de lopende optredens.

Muziek:                                                                                                                                     Als je bij het groot orkest komt spelen dan krijg je de te spelen muziek via de mail toegestuurd en kun je thuis uitprinten.

Uniform:
Het leerlingenorkest draagt tijdens optredens een zwarte blouse, zwarte broek en geheel zwarte schoenen.
Wanneer je gaat meespelen bij het fanfareorkest krijg je een uniform in bruikleen. Dit wordt gedragen tijdens concerten of een lopend optreden.

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Logo

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close