Dirigenten

Dirigent Mark van Mil

Mark van Mil is geboren in ’s-Hertogenbosch en al lang geen onbekende meer in de wereld van de blaasmuziek. Hij is van huis uit trompettist en studeerde bij o.a. Peter Masseurs en Radko Berka. Zijn opleidingen directie volgde hij achtereenvolgens bij Danny Oosterman, Leon Adams en Dominique Schreurs.

Als trompettist maakte hij jaren deel uit van het National Jeugd Fanfare Orkest en Harmonie Sint Michael van Thorn.

Als dirigent is hij momenteel nog verbonden aan Muziekvereniging OBK Driebruggen, het orkest waar hij zo’n 18 jaar geleden als dirigent zijn eerste stappen zette. Eerder was hij verbonden aan onder andere Brassband Schoonhoven, St. Caecilia Made, Kunst Adelt Helvoirt en St. Caecilia Ammerzoden. Naast de reguliere orkestwereld gaat zijn passie vooral uit naar het opzetten van en werken met project(orkesten). Zo was hij medeoprichter van Stichting Project Orkest Nederland, waarbij hijzelf het harmonieorkest dirigeerde tijdens concertreizen naar Oostenrijk en Zweden. Eerder dirigeerde hij de musicalproducties De Engel van Amsterdam en Anatevka en stond hij aan de bakermat van het Rivierenland Fanfare Orkest waarmee reizen werden georganiseerd naar Estland, Slovenië en Litouwen.

Foto 1 Frank voor OBK-websiteDirigent Frank Ohm (Opleidingsorkest)

Frank Ohm (1997) is geboren in Alphen aan den Rijn. Zijn hoofdinstrument is saxofoon waarmee hij de opleiding docent muziek aan het conservatorium van Amsterdam heeft afgerond.
Tijdens deze opleiding kreeg hij een brede muzikale en theoretische basis door de jazz- en klassieke harmonie & analyse, wereldmuzieklessen en het arrangeren en dirigeren van muziek voor vocale en instrumentale bezetting. Hij volgde lessen op meerdere instrumenten zoals hoorn, drum (e.a. percussie), piano, basgitaar, gitaar en zang. Hierdoor heeft hij  praktijkervaring op bijna elke instrumentengroep en kan hij zich verplaatsen in de beginnende muzikant.

Als dirigent heeft Frank ervaring opgedaan als invaller bij het opleidingsorkest van muziekvereniging Arti et Religioni in Alphen aan den Rijn, het Stedelijk Orkest in Purmerend en tijdens zijn opleiding voor het ODM-Koor en Ensemble.
Naast het dirigeren werkt Frank als muziekdocent op het voortgezet onderwijs en leidt hij een jongerenmuziekgroep in zijn kerk.

cropped-logo-1.png

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close