Orkesten

Het orkestfoto OBK voorjaarsconcert 2019

Het grote (fanfare) orkest komt sinds 2004 uit in de tweede divisie en repeteert wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Custwijc te Driebruggen en staat onder leiding van Mark van Mil.
Mark van Mil is sinds 2001 dirigent van het fanfareorkest. Gedurende het jaar geeft het uit zo’n veertig muzikanten bestaande fanfareorkest van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst, concerten op verschillende locaties. Hierbij valt te denken aan het jaarlijks terugkerende voorjaarsconcert en pleinconcert, maar ook aan uitwisselingsconcerten met andere fanfares, harmonieën, brassbands en zelfs koren en musical-casts. Daarnaast wordt regelmatig deelgenomen aan festivals en concoursen. Naast deze concerten is Muziekvereniging Oefening Baart Kunst actief bij evenementen als de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en de Avondvierdaagse in Bodegraven.

OpleidingsorkestLandenproject De Wegwijzer - Op reis in_39

Ook heeft muziekvereniging OBK Driebruggen een opleidingsorkest om op een gezellige manier met elkaar in groepsverband te leren spelen.
Het opleidingsorkest o.l.v. Frank Ohm speelt om de week op donderdagavond volgens een rooster van 19.00 uur tot 19.45 uur in dorpshuis Custwijc.

Het Slagwerkpict_038

Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft een slagwerkgroep die om de week volgens een rooster op donderdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur met elkaar repeteert.

De slagwerkgroep oefent o.a. op trommelmarsen maar laat zich ook van een andere kant bekijken en beluisteren. Onze slagwerkers worden multi inzetbaar opgeleid. Zij spelen niet op een vast instrument, waardoor zij zich tot all-rounders hebben ontwikkeld, met verrassende en klinkende optredens als resultaat.

De Ruigewaard
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close