Docenten

Koper docent: Coert Zonneveld

  • Sinds mei 2017 is Coert Zonneveld gestart als Koperdocent bij OBK.

Saxofoon docent: Maaike Gerlsma

  • Sinds december 2021 is Maaike Gerlsma gestart als Saxofoondocente bij OBK.
    Voor meer informatie: http://wiericke.com/

Slagwerk docent: Marius Bongers

  • Sinds februari 2022 is Marius Bongers gestart als Slagwerkdocent bij OBK. (I.s.m. Muziekvereniging Linfano uit Linschoten.)

Muzieklessen

Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Muziekvereniging OBK Driebruggen. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het opleidingsorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

Koper instrumenten welke gebruikt worden bij de fanfare zijn trompet, bugel, hoorn, trombone, bariton en euphonium en bastuba.

Afbeeldingsresultaten voor Koperinstrumenten

De saxofoon is een koperen instrument, maar met een kunststof mondstuk met houten riet. Hierdoor valt het onder de hout instrumenten. Door te blazen op het mondstuk wordt het riet in trilling gebracht waardoor het geluid wordt gevormd. De saxofoon is populair en wordt in bijna alle muziekstijlen wordt gebruikt.

Slagwerk wanneer je het leuk vindt om met ritme te muziek te maken, kies je slagwerk! Bij de slagwerklessen of percussie lessen leer je verschillende ritmes lezen en spelen. Als je meer melodie wilt spelen kun je ook vibrafoon, xylofoon, of marimba leren. Je zult merken dat je het met enig oefenen best snel onder de knie hebt.

Afbeeldingsresultaten voor Slaginstrumenten

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen.

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met: obk-driebruggen@live.nl

Contact Formulier

cropped-logo-1.png

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close