Media

SponsorKliks, gratis sponsoren!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-42790.jpg

Bron: OBK Driebruggen

16-1-2020 Driebruggen – Open repetitie van Muziekvereniging OBK Driebruggen, geopend door het opleidingsorkest.

Bron: RTV Bodegraven

Nieuws

31-12-2019 Driebruggen – De voormalige bloemenschuur van Piet en Klara van Eijk aan het Hoogeind in Driebruggen was 31 december omgetoverd in een oliebollenfabriek. De oliebollencommissie van muziekvereniging OBK heeft onder de bezielende leiding van Gert-Jan Hoogendoorn 7400 oliebollen gebakken. Het bakproces begint al op 30 december met opbouwen.

De volgende ochtend om 4 uur begint de deegmachine al te draaien, om 5 uur brengt Nico van Esschoten koffie. De schuur is opgedeeld in twee compartimenten. Achterin een warme ruimte met een 20-tal pannen waar de oliebollen in gebakken worden. Daarnaast het koele gedeelte waar de oliebollen worden ingepakt en kunnen worden afgehaald.  De meeste oliebollen worden thuis bezorgd met een handkar.

Het recept stamt al uit 1970 en wordt strikt geheim gehouden. Een aantal jaren geleden is de deegmachine uit 1935 vervangen door een moderner exemplaar. Dit jaar heeft de afwasploeg de luxe van een partytent gekregen, zodat ze niet buiten in de regen of sneeuw hoeven te staan.

Het radioverslag is op woensdagavond om 19.00 uur te horen in het programma Carrousel. Het programma wordt ook uitgezonden op zondag om 18.00 uur en maandag om 21.00 uur. Radio Bodegraven is te ontvangen via de ether op 107.8 FM. Kijk voor de overige ontvangstmogelijkheden op deze website bij radio.

 

PHOTO-2019-12-31-07-05-37 PHOTO-2019-12-31-07-05-37
PHOTO-2019-12-31-07-05-36 IMG_1463
IMG_1457 Foto Oliebollenactie 2019
Foto oliebollen actie IMG_1467

 

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK Driebruggen

Sfeervolle bijdrage aan de kerstviering bij basisschool de Wegwijzera01e2280-b3b1-4625-93d6-83cf9fbee2a5

Woensdag 18 december jl. hebben een aantal muzikanten hun bijdrage geleverd aan de kerstviering van basisschool de Wegwijzer in Driebruggen. Voorafgaand aan de lichtjestocht werden kerstliedjes gezongen begeleid door de muzikanten, waarna de kinderen een rondje door het dorp liepen.

Na de ronde werden de kinderen eveneens onthaald door muziek.dc5e408f-e067-4d55-bf8b-fd1087203ef9

http//www.obkdriebruggen.com

 

 

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Digitale Bodegraafse Krant

Nieuws

Een zeer geslaagde avond van OBK Driebruggen en de Herman Singers!

28-10-2019


Van de redactie


 

20191026 - Najaarsconcert OBK met Herman Singers

Waarder – Op zaterdagavond 26 oktober jl. gaf Muziekvereniging OBK Driebruggen onder leiding van dirigent Mark van Mil en de Herman Singers een fantastisch concert in de PKN Gereformeerde kerk Waarder. Met als thema “Music at Night”.
Het concert was in verschillende “blokken” opgebouwd, Muziekvereniging OBK Driebruggen speelde weer fraaie nummers zoals onder andere “Fulco de Minstreel” van Leon Vliex, “Evening Song” van C.C. Scholefield en het slow swing big band werk “Moondance” van de bekende Ierse singer-songwriter Van “The Man” Morrison.
De stukken werden vol overgave gespeeld!
Maar ook werd “Gabriella’s Sang” gespeeld, dat samen met zang van de Herman Singers begeleid werd door OBK Driebruggen.

Als gasten, zoals eerder genoemd, had OBK het 4 koppig zangensemble, De Herman Singers uit Woerden. Dit gezelschap bestaande uit Arie Bloemheuvel, Martijn van de Weerd, René Peters en Gijs Piet van Os zongen om-en-om in” blokken” met OBK een religieus en niet religieus repertoire bestaande uit a capella, driestemmig maar meestal vierstemmig liederen in de Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse, Kroatische, Latijnse, Oekraïense, Poolse, Russische en Zweedse taal.
De Herman Singers zongen een aantal zeer mooie liederen!
Onder andere “Priidite poklonimsja (“Laat ons Christus aanbidden”), After the Gold Rush (“Een Droom”), Droomland van Jessie Brown Pounds Muziek John Sylvester Fearis en het Wiegenlied van Joh. Brahms bewerking voor de Herman Singers, Martijn van de Weerd.”
Het talrijke toegestroomde publiek vond het prachtig!

Muziekvereniging OBK Driebruggen en de Herman Singers kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond!

http://www.obkdriebruggen.com

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Facebook – Afgelopen donderdag heeft het Opleidingsorkerst bij basisschool de Wegwijzer een leuke muzikale bijdrage gegeven tijdens een projectavond. 🎶🎷🎺🥁🎼

 

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Digitale Bodegraafse Krant

NIEUWS

Winnaars Solistenconcours OBK Driebruggen

06-10-2019


Van de redactie


Driebruggen – Er waren afgelopen vrijdagavond 4 oktober jl. vrolijke klanken te horen bij het solistenconcours van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK). De avond startte met een lekker patatje waar de solisten gezellig met elkaar konden eten. Na het eten ging het programma verder met zeer enthousiaste muzikanten, van aspirant tot gevorderd, in een poging om de eerste prijs te behalen, waaronder de ‘Ome Arie Wisseltrofee’ een stimuleringsprijs voor de muzikant.

ec0aa76c-90cd-4737-8939-9a8262e808fb

Er werd een afwisselend programma gespeeld met veel overgave en enthousiasme. De winnaars waren bij de aspiranten Rosenna van Hell, met “Complainte” een mooie saxofoonsolo!! En bij de gevorderden Judith Oskam met het stuk “Baroque Concertino”. Tygo Hoogendoorn speelde “Geef Acht” en ging met de ‘Ome Arie Wisseltrofee’ naar huis. De vereniging (en de docenten Coert Zonneveld, Maaike Schrama en Gerda Tuinstra) kijken terug op een uiterst geslaagd solistenconcours dat volgend jaar zeker weer wordt herhaald!!! En bent u/je niet geweest en wilt u/ je deze muzikanten zien spelen kom dan naar ons concert op zaterdag 26 oktober in de PKN Gereformeerde kerk Waarder met de Herman Singers!! We hebben als thema, “Music at Night”.

http://www.obkdriebruggen.com of volg ons via Facebook

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

 

Digitale Bodegraafse Krant

Pleinconcert OBK in zon en regen

07-07-2019

Van de redactie

Driebruggen – Anders dan gewend hield OBK zaterdag 6 juli haar traditionele pleinconcert, alleen was voor deze editie de samenwerking gezocht met de bevriende Muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen. Naast de stukken die de beide verenigingen op hun repertoire hadden werden onder leiding van de beide dirigenten Mark van Mil (OBK) en Willem Stoops (Prinses Marijke) ’s morgens een aantal stukken ingestudeerd die ’s middags gezamenlijk gespeeld zouden worden.4ff584a4-0c87-42f5-b793-86e74181898a_thumb840

De start was om 13.00 uur met het opleidingsorkest van OBK onder leiding van Mark van Mil dat een aantal vlotte nummers ten gehore bracht. Daarna was het blazen aan het grote orkest met een drietal stukken en werd vervolgens plaats gemaakt voor Prinses Marijke. Het concert in Driebruggen werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van beide verenigingen. Het verzamelorkest van ruim 60 muzikanten liet fraaie muziek horen bestaande uit verschillende stijlen zoals een Spaanse Paso Double, swing, maar ook een prachtig gedragen stuk van Jan van der Roost. Natuurlijk werden ook weer de loten getrokken van de grote verloting. Mooie prijzen voor de gelukkige winnaars!

IMG_1376

Hierna was het nog niet gedaan, in Geldermalsen zou immers nagenoeg hetzelfde programma worden gepresenteerd. Maar daar had het weer andere ideeën over. Gelukkig konden beide verenigingen hun stukken nog ten gehore brengen in een tent. Deze was met een vooruitziende blik opgezet, maar een gezamenlijk optreden zat er niet. Helaas goot het inmiddels en de tent was te klein om beide orkesten droog te houden. Desondanks was het een mooie dag met veel publiek die gezellig werd afgesloten met een barbecue voor de muzikanten bij het clubhuis van Prinses Marijke. Zie ook: www.obkdriebruggen.com of www.facebook.com/OBKDriebruggen

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Digitale Bodegraafse Krant

Windkracht 6 Koperlessen bij De Wegwijzer

06-06-2019

Van de redactie

Driebruggen – Muziekvereniging Oefening Baart Kunst is gestart met het project Windkracht 6. Met dit project verzorgt de muziekvereniging met haar docenten een aantal muzieklessen om de belangstelling voor muziek van leerlingen aan te wakkeren. Als de vonk overslaat kunnen de jongeren een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen bij OBK en later deel uit gaan maken van het fanfare orkest.

Foto Windkracht 6 projectDe Wegwijzer in Driebruggen is een van de scholen die belangstelling voor deze leervorm heeft getoond. Er worden een drietal lessen gegeven waarbij de leerlingen kennismaken koperinstrumenten, saxofoons en slagwerk. Zo ook afgelopen maandag 3 juni.  Na eerder al wat theorie gekregen te hebben waren er ook een aantal muzikanten van OBK op school om Coert Zonneveld (koperdocent) te assisteren, dat door de leerlingen van groep 6 met veel enthousiaste werd ontvangen.  Ook mochten ze zelf even de instrumenten uitproberen.
OBK richt zich prominent op het muziekonderwijs op de scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Natuurlijk om jong talent aan te trekken voor de vereniging, maar ook om de kennis en uitvoering van blaasmuziek te stimuleren, een prachtige hobby waarvan je je hele leven plezier van kan hebben en zelfs misschien wel de poorten kan openen voor professionele uitoefening.

Zie ook: www.facebook.com/OBKDriebruggen

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen

Zaterdag 27 april 2019, Koningsdag

IMG_0215 Ook wij waren van de partij vandaag in Waarder en Driebruggen bij Koningsdag!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – Zaterdag 23 april 2019

Een mooi en sfeervol voorjaarsconcert van muziekvereniging OBK Driebruggen

foto OBK voorjaarsconcert 2019
Waarder – Op zaterdag 23 maart jl. heeft muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar voorjaarsconcert gegeven in de PKN Gereformeerde kerk Waarder.
Deze avond was gekozen om de verschillende groepen te laten horen: de koperblazers (trompetten en bugels), saxofoongroep, slagwerk en het opleidingsorkest.
De koperblazers openden de avond met het stuk ‘Brass Machine’ van Coert Zonneveld.
Vervolgens kwam het optreden van de saxofoongroep o.l.v. Maaike Schrama. Zij speelde een tweetal bekende stukken namelijk, ‘Smoke on the water’ en YMCA.
Als derde liet het opleidingsorkest een aantal fraaie muziekstukken horen waaronder ‘Bicycle Race’ for two bicycle bells & band van Ivo Kouwenhove. Dit stuk werd met veel enthousiasme gespeeld, het toegestroomde publiek genoot vol op.
Ook de slagwerkgroep gaf een demonstratie van hun kunnen. Zij lieten een tweetal mooie stukken horen o.a. ‘Vice Versa’ en ‘Drum Mixture’.
Jubilarissen
Na de optredens van de groepen werden een drietal jubilarissen in het zonnetje gezet: voorzitter Sietse Zwanenburg en Gerben Hoogendoorn met hun 12,5 jarig jubileum en Geert-Jan Hoogendoorn met zijn 40 jarig jubileum!
Zij kregen voor deze bijzondere gelegenheid uit handen van penningmeester Sandra Hagoort een ZHBM-speldje en een certificaat.
Na de pauze vervolgde het groot orkest onder leiding van Mark van Mil het programma. Het gevarieerde programma had een internationaal karakter. Zo speelde het de ‘Grenadiersmars’ (Turf in je Ransel), een oerhollandse mars die nog steeds traditioneel gespeeld wordt door militaire orkesten zoals de Koninklijke Militaire Kapel en Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.
Maar ook werd het zesdelige werk ‘Windows of the World’ van Peter Graham gespeeld.
Ook werd o.a. ‘Las Playas de Rio’ ten gehore gebracht. Dit maakte de heupjes in de muzikanten los en de ‘Three Russian Folksongs’ zorgde voor een sfeer van kampvuur, zang en dans.
Muziekvereniging OBK Driebruggen kan weer uitkijken op een zeer geslaagd concert!

https://nl-nl.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

RTV Bodegraven

Fraai Winterconcert van Caecilia Gouda & OBK Driebruggen

Nieuws

foto Concert Evertshuis OBK Driebruggen02-01-2019 Bodegraven/Driebruggen. Het onstuimige weer was voor het luisterpubliek geen beletsel om naar het Evertshuis in Bodegraven te komen om naar het Winterconcert van Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda en Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Driebruggen te luisteren. De twee verenigingen hadden een gezamenlijke concertavond georganiseerd in het kader van hun jubileumjaar.

Caecilia bestaat dit jaar 110 jaar terwijl OBK 90 jaar had te vieren. Samen 200 jaar verenigingsleven.

Voor een goed gevulde zaal beet Caecilia onder leiding van dirigent Patrick de Heus het spits af met de fraaie Concert Suite from the Polar Express van Silvestri en Ballard. Hierna volgden onder andere het indrukwekkende Russian Christmas van Alfred Reed en de filmmuziek van A Nightmare before Christmas. The Chronicles of Caecilia geschreven door slagwerker Wilco Moerman op de geschiedenis van Caecilia was het hoogtepunt van dit optreden. Al met al een fraai optreden waar met plezier op teruggekeken kan worden.

Na de pauze was Oefening Baart Kunst onder leiding van Mark van Mil aan zet. Geopend werd met het spetterende Fanfare for Christmas van Andrew R. Mackereth, Het opzwepende ritme van de Bolero van Ravel volgde en zo ook een ode aan de filmmuziek van Ennio Morricone. Verstilling met A Choral for Eternal Friendship van Marc van Delft.  Jeugdsentiment werd opgeroepen met de liedjes van Boudewijn de Groot. Absolute uitsmijter waren onbetwist de 7 Roemeense Dansen van Bela Bartok die met een geweldige virtuositeit door OBK werden gespeeld. De meeklapper Stop the Cavalry van Jona Lewie sloot de avond definitief af.

Het was een heerlijk avondje: twee goede orkesten met fraaie muziek  in een prachtig theater. Voor het publiek gelegenheid om ook eens kennis te maken met de verschillen tussen de  klankkleuren van een Harmonie- en een Fanfareorkest. Heeft u het concert gemist? Geen probleem. RTV Bodegraven was aanwezig met een filmploeg en heeft het concert vastgelegd.

 

 

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – 11 juli 2018 – pagina 15

Veel belangstelling bij het Zomerconcert van OBK Driebruggen

15-bb1ad18230
Driebruggen – Onder perfecte weersomstandigheden hebben een kleine honderd belangstellenden zaterdagmiddag 7 juli genoten van het jaarlijks traditionele
zomerconcert door muziekvereniging OBK Driebruggen.
Zoals gebruikelijk werd dit als openluchtconcert gehouden op de Lindenlaan in Driebruggen.
Al enige tijd voor de aanvang om 16 uur had een trouwe schare publiek een plekje gezocht tegenover de opstelling van het orkest. En dat publiek werd, in de diversiteit en uitvoering, zeker niet teleurgesteld. Het opleidingsorkest, onder leiding van Liesbeth van Leeuwen, begon het muziek optreden met een aantal mooie nummers waarin zij als beginnende musici goed konden laten horen hoever zij al zijn gevorderd.
Hierna werden de aanwezigen getrakteerd op een bijzonder ritmisch optreden van de slagwerkgroep, geleid door Gerda Tuinstra. Zij verrasten de aanwezigen onder meer op een opvallend en welluidend akoestisch luister- en schouwspel met opvallend gekleurde toon gestemde kunststof buizen. Daarna besloot het volledige OBK orkest, wat al weer vele jaren wordt
gedirigeerd door Mark van Mil, deze muziekmiddag met enkele bekend in de oren liggende nummers van Deep Purple, Billy Joel en Robbie Williams. Gewoonte getrouw volgde na het muziekoptreden nog de trekking van de grote OBK-verloting. Ook nu waren daarin, met dank aan de vele sponsors, weer veel prachtige grote en kleine prijzen te winnen met als klapstuk en hoofdprijs een grote, verrijdbare barbecue.
Tekst en beeld: Wim de Boevère.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Opname OMF Concours 2017 – OBK Driebruggen

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close