Media

SponsorKliks, gratis sponsoren!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-42790.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk

20220514 - OBK voorjaarsconcert_26s

Beeld: Wim de Boevère

OBK Driebruggen, een bloeiende vereniging op weg naar de 100!

Algemeen

DRIEBRUGGEN – Muziekvereniging OBK Driebruggen viert dit jaar haar 95-jarig jubileum. Het orkest dat in 1928 werd opgericht, viert haar jubileum dit jaar met verschillende activiteiten. Op 18 maart was er al een voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk in Waarder. Op zaterdag 29 april volgt in het Evertshuis in Bodegraven een groot concert samen met gospel- en popkoor Spirit uit de regio Den Bosch. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

door Ans van Heck

Een lange bestaansduur voor een vereniging is zeker uniek te noemen. Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft zo’n lange geschiedenis en het is interessant om te zien dat die historie gelijke tred hield met maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Toen het orkest in de crisisjaren werd opgericht, waren er nog weinig financiële middelen maar er konden uiteindelijk toch instrumenten worden aangekocht. Tijdens WOII werden veel leden gemobiliseerd en werd het letterlijk stil rondom het orkest. Tijdens de wederopbouw veranderden veel zaken in Nederland en zo werden in 1955 voor het eerst vrouwen tot het orkest toegelaten. De jaren 60 waren een dieptepunt door het gebrek aan leden maar de redding van het orkest kwam in de vorm van steun van de burgemeester en huisvesting van de gemeente. In de jaren 70 werd er zelfs een eigen drumband opgericht, en er ontstond een dansorkestje onder de veelzeggende naam ZODRAK: ‘zonder drank geen klank’. Dit orkestje speelde jarenlang op menig feest ‘lichte muziek’ en leverde een zeer positieve bijdrage aan OBK. In 1982 werd het eerste jeugdorkest binnen de vereniging opgericht en dit orkest bestaat nog steeds. OBK had in 2003 bijna 100 leden, 55 in het ‘grote’ orkest en 21 in opleiding. Er kwamen ‘minirettes’ bij, er werd in het buitenland opgetreden en voor de jeugd werden jeugdkampen georganiseerd.

Vergrijzing

Uit de Kennismonitor 2018 en 2021 van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) blijkt dat bijna alle muziekverenigingen, fanfares en harmonieën aan het vergrijzen zijn. Ook neemt het aantal actief-musicerende leden af. Deze trend is ook doorgezet in de coronaperiode. Geert-Jan Hoogendoorn, muzikant bij OBK: “OBK heeft momenteel 34 leden. Enkelen zijn al meer dan 40 jaar lid. Het opleidingsorkest bestaat momenteel uit 10 leden. Het is afwachten hoeveel er straks doorstromen naar het grote orkest. Elk jaar gaat een van onze docenten naar de scholen hier in de buurt om muziekles te geven. Daar proberen we de kinderen enthousiast te maken om lid te worden van onze vereniging. Vroeger hielden we daar een heel jeugdorkest aan over. Tegenwoordig zijn we al blij als er eentje besluit verder te gaan.”
Volgens Geert-Jan zijn de vele mogelijkheden van vrijetijdsbesteding en het imago van muziekverenigingen hier debet aan. Geert-Jan: “Vroeger ging je voetballen of op muziekles. Meer smaken had je niet. De jeugd van tegenwoordig gamet veel en er zijn veel andere vormen van vrijetijdsbesteding. Jongeren hebben ook vaak het idee dat een muziekvereniging saai en oubollig is en dat ze een lelijk uniform moeten dragen. Bij ons is dat echt niet zo. Wij lopen alleen met Sinterklaas, Dodenherdenking en Koningsdag in uniform op straat.”

Repertoire

Fanfares en harmonieën staan in het algemeen niet bekend om hun moderne repertoire. Hoe is dat bij OBK? Thiery Bakker, penningmeester en slagwerker bij OBK: “Dat is echt een misvatting. Concerten geven vormt eigenlijk de hoofdmoot van wat wij doen. Het is echt niet alleen hoempapa.” Geert-Jan vult aan: “Het maken van mooie muziek staat bij ons voorop, van klassiek tot filmmuziek. We nemen deel aan concoursen, uitwisselingsconcerten, festivals enz. Soms wisselen we ook muzikanten uit met andere verenigingen, of doen we op verzoek mee aan een musical. Daarnaast zijn we ook trots op de kameraadschap en saamhorigheid binnen onze vereniging. Wij denken niet in hokjes, dus iedereen is welkom bij ons. We doen dan ook meer dan alleen muziek maken. Zo hebben we jaarlijks in december onze wereldberoemde oliebollenactie in Waarder, Hekendorp en Driebruggen. En als we ergens aan een concours of wedstrijd meedoen, gaan we na afloop altijd met zijn allen een hapje eten. Verder repeteren we natuurlijk elke week!”

Positieve invloed op intelligentie

Volgens het kenniscentrum Jeugd (KNMO) is uit hersenonderzoeken gebleken dat bij musicerende kinderen de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden raken dan bij niet-musicerende kinderen. Muziek maken heeft een positieve invloed op de intelligentie omdat het een positieve en stimulerende werking op de neuronale verbindingen heeft. De neuronen worden geactiveerd waardoor er minder afsterven en er betere verbindingen ontstaan. Volgens Judith Oskam (17 jaar), het jongste bestuurslid, is het echt de moeite waard om lid te worden van een muziekvereniging. Judith: “Muziek kan ook een uitlaatklep zijn, zeker als je het leven niet makkelijk vindt. Je krijgt ook steun van de andere leden, dat is heel belangrijk. Het is net een grote familie hier. En belangrijker nog, iedereen kan het leren, als je het maar probeert!”

Zin om een keer mee te spelen? Kijk dan voor meer informatie op http://www.knmo.nl/jeugd/informatie/lid-worden-muziekver of meldt u aan via obk-driebruggen@live.nl.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: Editie Groene hart

Fraai Voorjaarsconcert van OBK Driebruggen

                                                                                Kunst & Cultuur | 20 maart 2023

Op zaterdagavond 18 maart viel als vanouds weer veel te genieten van mooie muziek door Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder. Als opmaat van het grote evenement ter ere van haar 95 jarig bestaan gaf de vereniging vast een voorproefje. Het optreden bestond uit twee blokken, het opleidingsorkest onder leiding van Frank Ohm en het “grote” orkest onder leiding van Mark van Mil.

Na de opening door de nieuwe voorzitter Damian Hoogendoorn en de gesproken toelichting op de stukken door Mijnie van Esschoten kon de avond losbarsten.

Het opleidingsorkest speelde een viertal fraaie stukken waaronder de muziek uit Bambi en een tweetal Jazz suites. Leuk te constateren dat de vaardigheden van het Opleidingsorkest sterk in de lift zitten. Het in ruime mate aanwezige publiek beloonde de jonge muzikanten met een groot applaus.

Na de huldiging van 12,5 jaar lidmaatschap van Hannie Haans nam het “grote” orkest plaats en ging de focus op een viertal stukken waaronder de concertmars Arsenal en de prachtige en bekende muziek uit de filmhit “The Godfather”. Ook werd er al een voorproefje genomen op de Gospelmuziek die te horen is op het 95 jarig jubileum. Dit optreden werd beloond met een groots applaus van het publiek.

Zoals eerder genoemd vindt het 95 jarig jubileumconcert van OBK Driebruggen in samenwerking met het prachtige Gospelkoor Spirit uit omgeving Den Bosch plaats op zaterdag 29 april aanstaande in het Evertshuis te Bodegraven.

Vanaf heden zijn er kaartjes te bestellen op de website: www.obkdriebruggen.com

De vereniging ziet er naar uit om u op 29 april in het Evertshuis te begroeten.20230318 - OBK voorjaarsconcert_36

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: Editie Groene hart

Muzieklessen OBK op scholen afgelopen najaar groot succes

                                                                                   Kunst & Cultuur | 8 januari 2023

Afgelopen najaar heeft Muziekvereniging OBK uit Driebruggen verschillende muzieklessen gegeven op de basisscholen in het dorp. Zo gaf de saxofoondocent van de vereniging lessen aan de groepen 6, 7 en 8 van deze scholen. Tijdens iedere les gingen de klassen aan de slag met een liedje waar tevens een muzikaal thema aan was verbonden. “Het was een feest om deze lessen samen te stellen en met de kinderen aan de slag te gaan”, liet de docent na afloop weten. Ook verschillende leerling muzikanten van de populaire muziekvereniging uit Driebruggen waren meegekomen om de lessen te ondersteunen.

Koffiebekertjes als muziekinstrument

Zo werd er uitgelegd wat verschil is tussen koper- en houtinstrumenten en nam de docent iedere les een nieuw “instrument mee”. Zelf koffiebekertjes werden ‘omgebouwd’ om te laten zien dat op het meest normale gebruiksvoorwerpen met een beetje fantasie muziek gemaakt kan worden.

Row Your Boat

De laatste les stond in het teken van dirigeren. Aan de leerlingen die in het bezit waren van een muziekinstrument werd gevraagd deze van huis mee te nemen, want zonder orkest valt er nu eenmaal niets te dirigeren. Op het programma van dit miniconcert stond het bekende lied ‘Row Your Boat’, dat na de repetitie werd uitgevoerd op o.a. een meegebrachte Bugel, Trompet, Saxofoon, violen, dwarsfluiten en zelfs een Ukelele en een Djembé. Meezingen mocht natuurlijk ook en dat gebeurde uitvoerig. Zelfs in een tweestemmige canon.

OBK kijkt terug op een mooi en vooral geslaagd project en alle schouders gaan eronder om deze lessen in 2023 opnieuw te kunnen herhalen.

IMG_5504 (002)

Oproep 

Ben jij op zoek naar een leuke hobby voor het jaar 2023! Weet je dat muziek maken goed is voor de onspanning en ontwikkeling. Dan is OBK Driebruggen op zoek naar jou! Heb je ooit een instrument gespeeld of zou je dat wel willen leren (voor zowel jong en oud) dan ben je van harte welkom.

Ga eens kijken op één van de uitvoeringen. Meer informatie is terug te vinden op de website: http://www.obkdriebruggen.com of ga naar de Socials.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: OBK
Oliebollen Actie 2022

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een geslaagde oliebollenactie was het op zaterdag 31 december 2022. Ons overschot is gedoneerd aan de voedselbank, op een mooie jaarwisseling! We zien u graag volgend jaar als klant terug en natuurlijk als publiek met onze concerten in het jubileumjaar (95 jarig bestaan)!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: de Ijsselbode

20221231 - Oliebollenbakkerij OBK_06Foto: Pr.

Muziekvereniging OBK terug met oliebollen

Algemeen

Na een toch wel lange afwezigheid op de oliebollenmarkt te wijten aan de covidperiode kon muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen de liefhebbers van heerlijke verse oliebollen en appelbeignets weer voorzien van deze traditionele lekkernijen.

Na een gedegen voorbereiding van enkele weken was het zaterdagochtend 31 december (heel) vroeg in de kas van Piet van Eijk aan het Hoogeind zover. De oliepannen stonden naar rechts gericht en de vlam ging weer in de branders. De organisatie draaide als een goed geoliede machine die aan effectiviteit niets had ingeboet in de jaren van afwezigheid. En weldra werden de eerste oliebollen ingepakt om later op de ochtend te worden thuisbezorgd bij de klanten.

Helaas was de vraag wat minder dan in de voorgaande jaren, waarschijnlijk door de problemen van deze tijd. Toch was er opluchting dat het allemaal weer kon en hebben de bakkers hun uiterste best gedaan er een mooi product van te maken. Muziekvereniging OBK Driebruggen bedankt alle mensen die een bestelling hebben geplaatst en wenst iedereen een gezegend 2023!

Dit jaar is een jubileumjaar. De vereniging bestaat namelijk 95 jaar! Om dit te vieren is er onder meer een groots opgezet jubileumconcert op zaterdag 29 april in het Evertshuis te Bodegraven.

Houd u de pers en de social media hierover in de gaten!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: OBK

Najaarsconcert

Een mooie foto reportage van ons geslaagde Najaarsconcert (zaterdag 19 november 2022) van Muziekvereniging OBK Driebruggen. (met dank aan Wim de Boevère):

Deze slideshow vereist JavaScript.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: Kijk op bodegraven-reeuwijk

Grote belangstelling Najaarsconcert OBK

20221119 - Najaarsconcert OBK - Thema=Filmmuziek_30

Algemeen

WAARDER – Op zaterdag 19 november heeft Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen een sprankelend Najaarsconcert gegeven met als thema ‘filmmuziek’. In dit concert kwamen verschillende filmgenres voorbij zoals animaties, komedie, fantasie en sciencefiction.

Het opleidingsorkest van OBK onder leiding van Frank Ohm opende de avond met ‘Movie Blockbusters’. Zo werd de muziek van ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Lord of the Rings’ en ‘Gladiator’ gespeeld, maar ook ‘Highlight’ van Frozen. Het opleidingsorkest vervolgde het concert met ‘On My Way’ uit de film ‘Brother Bear’. Het orkest speelde het muziekstuk met veel enthousiasme! Als laatste werd ‘Aladdin’ gespeeld. Het orkest speelde drie stukken die de film samenvatten en dat met een fraaie presentatie en beeld, dat deze keer door de leden zelf werd gepresenteerd.

Reis door filmgenres

Na de pauze vervolgde het groot orkest van Muziekvereniging OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil het programma met allerlei soorten filmmuziek. Zo speelde OBK het magistrale werk ‘Phantom of the Opera’. Het orkest speelde het stuk met veel enthousiasme en het publiek vond het prachtig! Daarna werd ‘La Vita è Bella’ van Nicola Piovani gespeeld omlijst met mooie beelden.

OBK vervolgde het programma met sciencefiction: ‘Star Trek Through Generations’ van Jerry Goldsmith, met mooie filmfragmenten op de achtergrond. Het publiek luisterde de avond naar de mooie, complete suite met daarin de meest bekende muziek uit de serie Star Trek!

Uit het genre fantasie speelde OBK vervolgens ‘The Gremlins’ van Jerry Goldsmith, om terug te keren naar sciencefiction met ‘X men Apocalyps’ van John Ottman. De film ‘X-Men: Apocalypse’ is een Amerikaanse superhelden film uit 2016, gebaseerd op personages die voorkomen in Marvel stripboeken. Het is nogal een pompeus, typisch Amerikaans geheel met veel aandacht voor special effects en actie – en dat gold ook voor de muziek.

Geslaagde avond

Na de X-Men werd ‘Gladiator’ van Hans Zimmer gespeeld. Muziekvereniging OBK Driebruggen sloot de avond af met ‘Gendarme de Saint Tropez’ van Raymond Lefebvre uit de films van niemand minder dan Louis de Funès. De vereniging kan terug kijken op een uiterst geslaagde avond!

20221119 - Najaarsconcert OBK - Thema=Filmmuziek_09

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

sinterklaas 2022

Ook dit jaar (zaterdag 19 november 2022) was OBK er weer bij om de Sinterklaasintocht muzikaal te omlijsten.sinterklaas🎷🎺🥁

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Nieuws

IMG_5328

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

IMG_5311 (002)

PHOTO-2022-09-24-14-32-52PHOTO-2022-09-24-14-33-04PHOTO-2022-09-24-14-34-57

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Nieuws

Twee mooie concerten van Muziekvereniging OBK Driebruggen

03-07-2022

Van de redactie


Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terug kijken op twee geslaagde concerten!!

Driebruggen –  Aflopen donderdag 30 juni heeft OBK in samenwerking met de Cultuurcommissie Bodegraven-Reeuwijk in het Evertshuis te Bodegraven een mooi concert gegeven. De muziekstukken die OBK uitvoerden waren uitgekozen rondom het thema ‘Rampjaar 1672’. In die tijd (Barok en Renaissance) was er voor blaasmuziek nog niet zoveel geschreven, maar Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft toch verschillende muziekstukken om weten te schrijven naar muziek uit deze tijd. Zo speelde ze o.a. ‘Bach Variants’ van James Curnow, een welhaast traditioneel met een koraal. Het was een bewerking van één van de meest bekende koralen van Johan Sebastian Bach; Wer nur den lieben Gott lässt walten. Maar OBK speelde ook ‘The Margam Stones’ van Gareth Wood. Het werk geeft muzikaal een aantal delen van een van de mooiste parken van South Wales weer. Met The Margam Stones programmeert OBK weer als vanouds een uitdagend en lastig concertwerk. Het was een mooi concert op de donderdag!

Het tweede concert dat Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft gegeven in een week tijd was het Traditionele Pleinconcert gehouden op zaterdag 2 juli!

Er heerste een gezellige sfeer en de zon scheen lekker. Rond 16 uur startte het OBK met de saxofoongroep o.l.v. Maaike Gerlsma het Pleinconcert. Zij speelde speelt aantal mooie stukken met o.a. “Memory” en het swingende “Dixieland Blues” ‘Dixieland’ is een vroege muziekstijl die in het begin van de twintigste eeuw ontstond in New Orleans, en zich van daaruit verspreidde naar Chicago en New York’.

Na de wissel van de groepen speelde het groot orkest van OBK o.l.v. Mark van Mil, een vrolijke stukken o.a. een solostuk voor Es-Bas “Teddy Picnic”. Verder werden o.a. de muziekstukken, “Suspiros de Espagna, Pastime With a Good Company, Bach Variants” gespeeld.

Na het concert werd de verloting gehouden, met als hoofdprijs “Een Reischeque.” Verder werden er mooie prijzen verloot, gesponsord door de winkeliers en bedrijven uit Waarder, Driebruggen en Bodegraven! (OBK bedankt de winkeliers en bedrijven hiervoor).

Het was weer een mooie en geslaagde middag.

Deze slideshow vereist JavaScript.

www.obkdriebruggen.com

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Een mooi en sfeervol Voorjaarsconcert van Muziekvereniging OBK Driebruggen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

(foto's, met dank aan Wim de Bouvère)

Op zaterdag 14 mei jl. heeft Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar traditionele Voorjaarsconcert gegeven. Voor het eerst na de coronaperiode weer met publiek!! Als eerste begon het opleidingsorkest onder leiding van Frank van Ohm. Het opleidingsorkest begon met een mooi koraal “The Morning Light” om op te warmen. Na het koraal speelde het opleidingsorkest het stuk “Zodiac” van Jan de Haan. Het stuk geeft de karakters van de sterrenbeelden weer zoals bijvoorbeeld, de Leeuw en Schorpioen. Hierna kwam het werk “Ammerland” van Jacob de Haan aan de beurt, een mooi werk over het net over de grens bij Duitsland liggende gebied Ammerland. Het werk was een mooie uitdaging in te studeren voor het orkest, maar dit is goed gelukt. Het toegestroomde publiek genoot van hun prestatie!

Tussen de bedrijven door werden er ook Jubilarissen gehuldigd. Manon van Blotenburg en Albert Koomans vierden hun 12,5 jarig jubileum. En OBK Driebruggen had ook dit jaar een jubilaris in het midden namelijk Cora Zwanenburg die haar 40 jarig jubileum vierde!! Zij kregen uithanden van het bestuur, een ZHBM speldje en een Certificaat.

Daarna volgde het groot orkest van OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil. Zij speelde een aantal fraaie stukken o.a. “Bach Variants” Een mooie bewerking op de compositie “Awake my heart and Sing”. Hierna kwam het uitdagende werk “The Margam Stones” aan bod.

Dit 2e divisie stuk eist veel concentratie en discipline van de muzikanten maar werd naar behoren en met veel concentratie uitgevoerd. Het programma werd vervolgd door de een mooi solostuk voor Es-Bas namelijk “Teddy’s Bear Picnic” met enthousiasme gespeeld door Geert-Jan Hoogendoorn. Hier werd het publiek getrakteerd niet alleen met een mooie solo maar ook met beeld en teruggebracht in tijd naar het begin van de animatietijd van de gelijknamige tekenfilm. Hierna kwam er een Paso Doble op het programma “Suspiros De Espagna”. Het concert werd afgesloten met een fraaie compilatie van filmmuziek met onder andere “Dances With Wolves”, James Bond en Out of Africa” van de componist/ filmmaker John Barry. Ook met een mooie beelden op de achtergrond.

Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terugkijken op een geslaagd concert!!

Wilt u meer van OBK Driebruggen zien dan nodigen wij u van harte uit voor ons concert van 30 juni aanstaande in het Evertshuis in samenwerking met de Cultuurcommissie Bodegraven-Reeuwijk in het kader van het rampjaar 1672 Bodegraven.

Voor meer informatie over OBK, kijk op onze website: https://obkdriebruggen.com

of  facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
ZATERDAG 3-4-2022
(OPEN) REPETITIE

Een geslaagde (vrije inloop) repetitiemiddag/ avond een leuke impressie van deze dag.  🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Dodenherdenking Waarder

Vooraf gegaan door een afvaardiging van OBK trok een groep van meer dan tweehonderd betrokkenen naar het Herdenkingsmonument in Waarder.

Foto: Wim de Boevère

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Hendrie Jacobs

Mooie ingetogen dodenherdenking vanavond in Reeuwijk-Brug. Veel inwoners woonden dit bij met als afsluiting een mooi gedicht door twee leerlingen van de Regenboog. Met een ensemble samengesteld uit leden van OBK Driebruggen zorgden we voor de muzikale ondersteuning.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK

Koningsdag in Waarder en Driebruggen

27 april

Een koningsdag als vanouds! Vanmorgen waren wij weer van de partij bij de aubades en rondgangen in Waarder en Driebruggen.

🎶🎷🎺🥁🎼

OBK, Koningsdag 2022

Aubade in Waarder

Rondgang in Waarder

Aubade en rondgang in Driebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Nieuws

Een gezellige Inloopmiddag van Muziekvereniging OBK Driebruggen

11-04-2022

Van de redactie


Driebruggen – Afgelopen zaterdag 2 april jl. heeft Muziekvereniging OBK Driebruggen een hele gezellige repetitiedag met elkaar gehad! Bijna alle leden van de vereniging waren aanwezig. OBK begon aan het eind van de middag met de open repetitie waarbij een aantal mensen kwamen kijken en luisteren. Daarna hebben de leden gezellig met elkaar gedineerd in Café Custwijc, waarna de vereniging nog 2 blokjes repetitie hebben gedaan. Dit in voorbereiding op het Voorjaarsconcert van zaterdag 14 mei. Het was heel gezellig en nuttig, en absoluut voor herhaling vatbaar!

20220402 - OBK repetitie met publiek zaterdagmiddag in Custwijc_13

http://www.obkdriebruggen.com

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Nieuws

Een mooi en sfeervol Najaarsconcert van Muziekvereniging OBK Driebruggen.

Foto, 20211120 - Najaarsconcert OBK 2021Op zaterdag 20 november jl. heeft Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar traditionele Najaar(s)concert gegeven. Dit concert was anders dan anders doordat er helaas geen publiek bij kon zijn. Maar doormiddel van een livestream kon toch het publiek meegenieten van het mooie concert dat OBK Driebruggen na twee jaar weer mocht geven.

Het concert startte met de slagwerkgroep. Zij speelde een drietal mooie stukken o.a. “Mission: Imposible Theme, Shape of You en Boomwhackalacka!”. Mission: Imposible Theme, een heel mooi thema werk uit  de gelijknamige film Mission Imposible, dit stuk werd met enthousiastme gespeeld. Het tweede werk, “Shape of You” van “Ed Sheeran” (gearrangeerd door René de Kruijf) is een mooi stuk op de xylofoon en andere melodische slagwerkinstrumenten, begeleid door drums en kleine percussie instrumenten. Het werk “Shape of You” is een single van de Engelse singer-songwriter Ed Sheeran. De single is afkomstig van het album en werd op 6 januari 2017 uitgebracht. Daarna werd er een luchtig werk  “Boomwhackalacka” gespeeld.

Daarna traden de saxofoongroep op met een tweetal prachtige stukken, “Tango Impossible – composed and arranged by Tomas Dunker” en “Autumn Leaves – arranged by Thomas H. Graf and re-arranged by Frank Ohm” o.l.v. Frank Ohm.

Na de wisseling was het de beurt aan het opleidingsorkest van Muziekvereniging OBK Driebruggen o.l.v. van Frank Ohm. Het opleidingsorkest liet een aantal mooie muziekstukken horen “Hymne à la Nuit” van Jean-Philippe Rameau, “Yellow Mountains” van Jacob de Haan en “From Russia with Love”. Deze stukken werden met veel enthousiasme gespeeld.

Tussen de bedrijven door werden er ook Jubilarissen gehuldigd zowel uit 2020 als van dit jaar. Thiery Bakker, Aline Koomans vierden hun 12,5 jarig jubileum. Ook Damian Hoogendoorn vierde zijn 12,5 jarig jubileum. En OBK Driebruggen had een jubilaris in het midden namelijk Ed Roelofs die zijn 40 jarig jubileum vierde! Zij kregen uithanden van voorzitter Sietse Zwanenburg, een ZHBM speldje en een Certificaat. Alsmede is er afscheid genomen van Gerda Tuinstra, die ons na 20 jaar verlaat.

Daarna vervolgde het groot orkest van OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil. Zij speelde een aantal fraaie stukken o.a. “Knoxville-1800, To My Country, Oregon, Postludium (gearrangeerd door Mark van Mil)  Het werk “Postludium” (uit het Latijn: post=na en ludere=spelen) is een instrumentaal naspel. Het woord wordt zowel in kerkmuziek gebruikt als in liederen. Soms komt een postludium als zelfstandige compositie voor, bijvoorbeeld als einddeel van een cyclisch werk of suite.” Het werk werd met veel overgave en concentratie gespeeld! Als afsluiter van het concert werd ‘Radio Oranje Medley” gespeeld.

Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terugkijken op een geslaagd concert!!

Voor meer informatie over OBK, kijk op onze website: https://obkdriebruggen.com of facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Muziekvereniging OBK Driebruggen

Sinterklaasfeest Driebruggen

Ook dit jaar verzorgde een groep muzikanten het Sinterklaasfeest in Driebruggen.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron:  Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – woensdag 5 mei 2021

Beeld: Mariette Dekkers, Stichting 4 mei herdenking
4 EN 5 MEI

De echo van de namen blijft voor altijd onder ons

   Historie

BODEGRAVEN-REEUWIJK – Stichting 4 Mei Herdenking Bodegraven heeft gezocht naar een vorm om in coronatijd de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog toch mooi te herdenken. De herdenking werd uitgezonden via BR6.

De 4 mei-herdenking zoals we die van eerdere jaren kennen, kon ook dit jaar geen doorgang vinden. Stichting 4 Mei Herdenking Bodegraven heeft gezocht naar een vorm om toch te herdenken. De herdenking heeft in sobere vorm plaatsgevonden in Reeuwijk. Cock Karssen heeft de namen genoemd van alle oorlogsslachtoffers uit de toenmalige gemeente Bodegraven én de namen van de gevallenen uit de andere dorpen in de huidige gemeente. BR6 heeft beelden hiervan uitgezonden op 4 mei. Voor de twee minuten stilte schakelden zij over naar de live-uitzending op de Dam.

Namens de Bodegraafse bevolking werden bloemen gelegd bij het monument voor de familie Gans aan de Emmakade, de herinneringsplaquette in het voormalig stationsgebouw en het 4 mei-monument op het Raadhuisplein.

BR6 zond op 4 mei ook een film over de Reeuwijkse oorlogsgeschiedenis uit. Daarnaast werd er aansluitend op de herdenking een documentaire uitgezonden over het leven van Burgemeester Vonk.

Afbeelding

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – woensdag 5 mei 2021

Foto: Wim de Boevère
4 EN 5 MEI

4 mei herdenking bij het monument voor Hendrik Verhoog

WAARDER – Dinsdagavond 4 mei werd er, vanwege de coronabeperkingen in een kleine kring, een bescheiden maar daarmee niet minder indrukwekkende herdenkingsplechtigheid gehouden bij het monument voor Hendrik Verhoog op de begraafplaats in Waarder.

De uit dit dorp afkomstige Hendrik Verhoog is, bij de verdediging van zijn Vaderland, 10 mei 1940 op 20-jarige leeftijd gevallen bij een aanval op het vliegveld Valkenburg. Bij deze herdenking speelde een vijfkoppige afvaardiging van OBK een korte choral en sprak burgemeester Christiaan van der Kamp enkele woorden tot de aanwezigen waarna hij namens de gemeente een krans bij het monument plaatste. Dit werd gevolgd door bloemen namens de familie door Ko van Duuren, afvaardigingen van de Oranjeverenigingen in Waarder en Driebruggen en Naome Brand namens de Prins Willem-Alexanderschool welke het monument al20210504-DodenherdenkingWaarder_01 (002) vele jaren heeft geadopteerd en ook zorgt voor het onderhoud. In schril contrast tot alle voorgaande jaren, waarbij de herdenking altijd werd bijgewoond door vele honderden mensen die in een lange stoet vanaf het dorp naar de begraafplaats lopen, was er om de anderhalvemeterregel geen geweld aan te doen, dit jaar een herdenking met slechts een beperkt aantal aanwezigen.

Tekst en beeld: Wim de Boevère.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – woensdag 6 januari 2021

Ere zij God vanaf de kerktoren
WAARDER – In heel Nederland speelden musici op kerstavond om 21.00 uur het ‘Ere zij God’ na een oproep van een trompettist uit Weesp. Zo ook Judith Oskam vanaf de kerktoren in Waarder. Meerdere omstanders zongen dit mooie kerstlied mee.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK Driebruggen

Oliebollenactie 2020 van Muziekvereniging OBK Driebruggen PHOTO-2020-12-29-17-47-59Driebruggen – Op donderdag 31 december jl. was de oliebollenactie “Muziekvereniging Oefening Baart Kunst”. Normaal bakte leden van OBK geheel volgens traditie weer oliebollen in de loods van Piet van Eijk. Maar door de omstandigheden rondom Corona (Covid-19) kon er nu helaas zelf niet gebakken worden en hebben we de oliebollen en appelbeignets bij een bakker gekocht. Gedreven vrijwilligers van OBK hadden alles op alles gezet om de dorpen Waarder en Driebruggen en omgeving van Oliebollen en appelbeignets te voorzien. Zo kon er voor het eerst via een link op de website geheel Corona-proef een bestelformulier ingevuld worden om de bestelling op te geven. Maar ook de vertrouwde telefoonnummers konden nog gebruikt worden. Er zijn +/- 5904 oliebollen verkocht en +/- 2540 appelbeignets verkocht. De vereniging kan terugkijken op een, naar de omstandigheden, succesvolle actie die reeds voor 70 jaar een vaste traditie is op oudejaarsdag en die men nog vele jaren wil vervolgen. De vereniging wenst u de allerbeste wensen voor 2021 toe! En hoopt u aan het eind van dit jaar weer als gewaardeerde “klant” van, de hopelijk dan door de vereniging “zelfgebakken” oliebollen en appelbeignets te mogen voorzien.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK Driebruggencropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Muziekvereniging OBK sluit de muzieklessen af met een vrolijke noot!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s Wim de Boevère

Maandag 13 juli 2020 waren er vrolijke ritmes te horen op het Hoogeind bij Piet van Eijk. De slagwerk muzikanten van Muziekvereniging OBK Driebruggen volgeden onder de professionele leiding Anneloes (studiegenoot van slagwerkdocente Gerda Tuinstra) een Samba Workshop.

Deze workshop was georganiseerd om het muziekseizoen leuk af te sluiten na een periode dat er niet gerepeteerd kon worden i.v.m. het Corona-virus. De muzikanten genoten zichtbaar van deze workshop en was ook leerzaam om zonder bladmuziek ritmes te leren.

Het was een geslaagde avond!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: BR6 – Gesprek van de dag skype

27-6-2020

Muziekvereniging OBK, of te wel Oefening Baart Kunst, is een begrip in Driebruggen en omgeving. Sinds deze week komen ze weer bij elkaar om te repeteren en dat is belangrijk voor de leden. Want wat deze vereniging zo uniek maakt is, behalve de muzikale kwaliteiten, ook de band die ze met elkaar en met Driebruggen hebben. Hoe was het om elkaar niet te kunnen zien en is er tijdens de lockdown wel voldoende gerepeteerd? AnneMarie Visser skypt met Sietse Zwanenburg, de voorzitter van OBK.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk-donderdag 25 juni

OBK, buiten repetitie

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

En ook hebben wat mooie foto’s gekregen van onze repetitie van deze zonnige zomeravond op het vernieuwde plein voor Custwijc! 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

 Foto's Wim de Boeveré

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK Driebruggen

4-5-2020 om 19.58

Muzikant van Muziekvereniging OBK Driebruggen speelt vanaf de kerktoren in Waarder6bd34e82-d4c8-4244-a711-03bc11105dd8

Op maandagavond 4 mei 2020 speelde, twee minuten voor acht, trompettist Judith Oskam ter gelegenheid dit keer de Taptoe en het Wilhelmus vanaf de kerktoren in Waarder.

Ook in Driebruggen was deze keer de Taptoe en Wilhelmus te horen, gespeeld door Willeke van Duuren.IMG_2199

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK Driebruggen

2-5-2020 om 21.08

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK Driebruggen

Gezellig een avondje bowlen met een deel van OBK!🎳

b 2

b

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen…

23-1-2020 om 17:40

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk

Kijk op Bodegraven-Reeuwijk_1 (1)

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK Driebruggen

16-1-2020 Driebruggen – Open repetitie van Muziekvereniging OBK Driebruggen, geopend door het opleidingsorkest.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: RTV Bodegraven

Nieuws

31-12-2019 Driebruggen – De voormalige bloemenschuur van Piet en Klara van Eijk aan het Hoogeind in Driebruggen was 31 december omgetoverd in een oliebollenfabriek. De oliebollencommissie van muziekvereniging OBK heeft onder de bezielende leiding van Gert-Jan Hoogendoorn 7400 oliebollen gebakken. Het bakproces begint al op 30 december met opbouwen.

De volgende ochtend om 4 uur begint de deegmachine al te draaien, om 5 uur brengt Nico van Esschoten koffie. De schuur is opgedeeld in twee compartimenten. Achterin een warme ruimte met een 20-tal pannen waar de oliebollen in gebakken worden. Daarnaast het koele gedeelte waar de oliebollen worden ingepakt en kunnen worden afgehaald.  De meeste oliebollen worden thuis bezorgd met een handkar.

Het recept stamt al uit 1970 en wordt strikt geheim gehouden. Een aantal jaren geleden is de deegmachine uit 1935 vervangen door een moderner exemplaar. Dit jaar heeft de afwasploeg de luxe van een partytent gekregen, zodat ze niet buiten in de regen of sneeuw hoeven te staan.

Het radioverslag is op woensdagavond om 19.00 uur te horen in het programma Carrousel. Het programma wordt ook uitgezonden op zondag om 18.00 uur en maandag om 21.00 uur. Radio Bodegraven is te ontvangen via de ether op 107.8 FM. Kijk voor de overige ontvangstmogelijkheden op deze website bij radio.

PHOTO-2019-12-31-07-05-37 PHOTO-2019-12-31-07-05-37
PHOTO-2019-12-31-07-05-36 IMG_1463
IMG_1457 Foto Oliebollenactie 2019
Foto oliebollen actie IMG_1467

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: OBK Driebruggen

Sfeervolle bijdrage aan de kerstviering bij basisschool de Wegwijzera01e2280-b3b1-4625-93d6-83cf9fbee2a5

Woensdag 18 december jl. hebben een aantal muzikanten hun bijdrage geleverd aan de kerstviering van basisschool de Wegwijzer in Driebruggen. Voorafgaand aan de lichtjestocht werden kerstliedjes gezongen begeleid door de muzikanten, waarna de kinderen een rondje door het dorp liepen.

Na de ronde werden de kinderen eveneens onthaald door muziek.dc5e408f-e067-4d55-bf8b-fd1087203ef9

http//www.obkdriebruggen.com

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg
Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Nieuws

Een zeer geslaagde avond van OBK Driebruggen en de Herman Singers!

28-10-2019


Van de redactie


20191026 - Najaarsconcert OBK met Herman Singers

Waarder – Op zaterdagavond 26 oktober jl. gaf Muziekvereniging OBK Driebruggen onder leiding van dirigent Mark van Mil en de Herman Singers een fantastisch concert in de PKN Gereformeerde kerk Waarder. Met als thema “Music at Night”.
Het concert was in verschillende “blokken” opgebouwd, Muziekvereniging OBK Driebruggen speelde weer fraaie nummers zoals onder andere “Fulco de Minstreel” van Leon Vliex, “Evening Song” van C.C. Scholefield en het slow swing big band werk “Moondance” van de bekende Ierse singer-songwriter Van “The Man” Morrison.
De stukken werden vol overgave gespeeld!
Maar ook werd “Gabriella’s Sang” gespeeld, dat samen met zang van de Herman Singers begeleid werd door OBK Driebruggen.

Als gasten, zoals eerder genoemd, had OBK het 4 koppig zangensemble, De Herman Singers uit Woerden. Dit gezelschap bestaande uit Arie Bloemheuvel, Martijn van de Weerd, René Peters en Gijs Piet van Os zongen om-en-om in” blokken” met OBK een religieus en niet religieus repertoire bestaande uit a capella, driestemmig maar meestal vierstemmig liederen in de Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse, Kroatische, Latijnse, Oekraïense, Poolse, Russische en Zweedse taal.
De Herman Singers zongen een aantal zeer mooie liederen!
Onder andere “Priidite poklonimsja (“Laat ons Christus aanbidden”), After the Gold Rush (“Een Droom”), Droomland van Jessie Brown Pounds Muziek John Sylvester Fearis en het Wiegenlied van Joh. Brahms bewerking voor de Herman Singers, Martijn van de Weerd.”
Het talrijke toegestroomde publiek vond het prachtig!

Muziekvereniging OBK Driebruggen en de Herman Singers kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond!

http://www.obkdriebruggen.com

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK Driebruggen

Gisterenavond een mooi concert gegeven samen met de Herman singers! 🎶🥁🎺🎷

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Facebook – Afgelopen donderdag heeft het Opleidingsorkest bij basisschool de Wegwijzer een leuke muzikale bijdrage gegeven tijdens een projectavond. 🎶🎷🎺🥁🎼

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Digitale Bodegraafse Krant

NIEUWS

Winnaars Solistenconcours OBK Driebruggen

06-10-2019


Van de redactie


Driebruggen – Er waren afgelopen vrijdagavond 4 oktober jl. vrolijke klanken te horen bij het solistenconcours van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK). De avond startte met een lekker patatje waar de solisten gezellig met elkaar konden eten. Na het eten ging het programma verder met zeer enthousiaste muzikanten, van aspirant tot gevorderd, in een poging om de eerste prijs te behalen, waaronder de ‘Ome Arie Wisseltrofee’ een stimuleringsprijs voor de muzikant.

ec0aa76c-90cd-4737-8939-9a8262e808fb

Er werd een afwisselend programma gespeeld met veel overgave en enthousiasme. De winnaars waren bij de aspiranten Rosenna van Hell, met “Complainte” een mooie saxofoonsolo!! En bij de gevorderden Judith Oskam met het stuk “Baroque Concertino”. Tygo Hoogendoorn speelde “Geef Acht” en ging met de ‘Ome Arie Wisseltrofee’ naar huis. De vereniging (en de docenten Coert Zonneveld, Maaike Schrama en Gerda Tuinstra) kijken terug op een uiterst geslaagd solistenconcours dat volgend jaar zeker weer wordt herhaald!!! En bent u/je niet geweest en wilt u/ je deze muzikanten zien spelen kom dan naar ons concert op zaterdag 26 oktober in de PKN Gereformeerde kerk Waarder met de Herman Singers!! We hebben als thema, “Music at Night”.

http://www.obkdriebruggen.com of volg ons via http://www.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Pleinconcert OBK in zon en regen

07-07-2019

Van de redactie

Driebruggen – Anders dan gewend hield OBK zaterdag 6 juli haar traditionele pleinconcert, alleen was voor deze editie de samenwerking gezocht met de bevriende Muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen. Naast de stukken die de beide verenigingen op hun repertoire hadden werden onder leiding van de beide dirigenten Mark van Mil (OBK) en Willem Stoops (Prinses Marijke) ’s morgens een aantal stukken ingestudeerd die ’s middags gezamenlijk gespeeld zouden worden.4ff584a4-0c87-42f5-b793-86e74181898a_thumb840

De start was om 13.00 uur met het opleidingsorkest van OBK onder leiding van Mark van Mil dat een aantal vlotte nummers ten gehore bracht. Daarna was het blazen aan het grote orkest met een drietal stukken en werd vervolgens plaats gemaakt voor Prinses Marijke. Het concert in Driebruggen werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van beide verenigingen. Het verzamelorkest van ruim 60 muzikanten liet fraaie muziek horen bestaande uit verschillende stijlen zoals een Spaanse Paso Double, swing, maar ook een prachtig gedragen stuk van Jan van der Roost. Natuurlijk werden ook weer de loten getrokken van de grote verloting. Mooie prijzen voor de gelukkige winnaars!

IMG_1376

Hierna was het nog niet gedaan, in Geldermalsen zou immers nagenoeg hetzelfde programma worden gepresenteerd. Maar daar had het weer andere ideeën over. Gelukkig konden beide verenigingen hun stukken nog ten gehore brengen in een tent. Deze was met een vooruitziende blik opgezet, maar een gezamenlijk optreden zat er niet. Helaas goot het inmiddels en de tent was te klein om beide orkesten droog te houden. Desondanks was het een mooie dag met veel publiek die gezellig werd afgesloten met een barbecue voor de muzikanten bij het clubhuis van Prinses Marijke. Zie ook: www.obkdriebruggen.com of www.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Digitale Bodegraafse Krant

Windkracht 6 Koperlessen bij De Wegwijzer

06-06-2019

Van de redactie

Driebruggen – Muziekvereniging Oefening Baart Kunst is gestart met het project Windkracht 6. Met dit project verzorgt de muziekvereniging met haar docenten een aantal muzieklessen om de belangstelling voor muziek van leerlingen aan te wakkeren. Als de vonk overslaat kunnen de jongeren een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen bij OBK en later deel uit gaan maken van het fanfare orkest.

Foto Windkracht 6 projectDe Wegwijzer in Driebruggen is een van de scholen die belangstelling voor deze leervorm heeft getoond. Er worden een drietal lessen gegeven waarbij de leerlingen kennismaken koperinstrumenten, saxofoons en slagwerk. Zo ook afgelopen maandag 3 juni.  Na eerder al wat theorie gekregen te hebben waren er ook een aantal muzikanten van OBK op school om Coert Zonneveld (koperdocent) te assisteren, dat door de leerlingen van groep 6 met veel enthousiaste werd ontvangen.  Ook mochten ze zelf even de instrumenten uitproberen.
OBK richt zich prominent op het muziekonderwijs op de scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Natuurlijk om jong talent aan te trekken voor de vereniging, maar ook om de kennis en uitvoering van blaasmuziek te stimuleren, een prachtige hobby waarvan je je hele leven plezier van kan hebben en zelfs misschien wel de poorten kan openen voor professionele uitoefening.

Zie ook: www.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen

Zaterdag 27 april 2019, Koningsdag 🎼

IMG_0215 Ook wij waren van de partij vandaag in Waarder en Driebruggen bij Koningsdag!

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – Zaterdag 23 april 2019

Een mooi en sfeervol voorjaarsconcert van muziekvereniging OBK Driebruggen

foto OBK voorjaarsconcert 2019
Waarder – Op zaterdag 23 maart jl. heeft muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar voorjaarsconcert gegeven in de PKN Gereformeerde kerk Waarder.
Deze avond was gekozen om de verschillende groepen te laten horen: de koperblazers (trompetten en bugels), saxofoongroep, slagwerk en het opleidingsorkest.
De koperblazers openden de avond met het stuk ‘Brass Machine’ van Coert Zonneveld.
Vervolgens kwam het optreden van de saxofoongroep o.l.v. Maaike Schrama. Zij speelde een tweetal bekende stukken namelijk, ‘Smoke on the water’ en YMCA.
Als derde liet het opleidingsorkest een aantal fraaie muziekstukken horen waaronder ‘Bicycle Race’ for two bicycle bells & band van Ivo Kouwenhove. Dit stuk werd met veel enthousiasme gespeeld, het toegestroomde publiek genoot vol op.
Ook de slagwerkgroep gaf een demonstratie van hun kunnen. Zij lieten een tweetal mooie stukken horen o.a. ‘Vice Versa’ en ‘Drum Mixture’.
Jubilarissen
Na de optredens van de groepen werden een drietal jubilarissen in het zonnetje gezet: voorzitter Sietse Zwanenburg en Gerben Hoogendoorn met hun 12,5 jarig jubileum en Geert-Jan Hoogendoorn met zijn 40 jarig jubileum!
Zij kregen voor deze bijzondere gelegenheid uit handen van penningmeester Sandra Hagoort een ZHBM-speldje en een certificaat.
Na de pauze vervolgde het groot orkest onder leiding van Mark van Mil het programma. Het gevarieerde programma had een internationaal karakter. Zo speelde het de ‘Grenadiersmars’ (Turf in je Ransel), een oerhollandse mars die nog steeds traditioneel gespeeld wordt door militaire orkesten zoals de Koninklijke Militaire Kapel en Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.
Maar ook werd het zesdelige werk ‘Windows of the World’ van Peter Graham gespeeld.
Ook werd o.a. ‘Las Playas de Rio’ ten gehore gebracht. Dit maakte de heupjes in de muzikanten los en de ‘Three Russian Folksongs’ zorgde voor een sfeer van kampvuur, zang en dans.
Muziekvereniging OBK Driebruggen kan weer uitkijken op een zeer geslaagd concert!

https://nl-nl.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: RTV Bodegraven

Fraai Winterconcert van Caecilia Gouda & OBK Driebruggen

Nieuws

foto Concert Evertshuis OBK Driebruggen02-01-2019 Bodegraven/Driebruggen. Het onstuimige weer was voor het luisterpubliek geen beletsel om naar het Evertshuis in Bodegraven te komen om naar het Winterconcert van Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda en Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Driebruggen te luisteren. De twee verenigingen hadden een gezamenlijke concertavond georganiseerd in het kader van hun jubileumjaar.

Caecilia bestaat dit jaar 110 jaar terwijl OBK 90 jaar had te vieren. Samen 200 jaar verenigingsleven.

Voor een goed gevulde zaal beet Caecilia onder leiding van dirigent Patrick de Heus het spits af met de fraaie Concert Suite from the Polar Express van Silvestri en Ballard. Hierna volgden onder andere het indrukwekkende Russian Christmas van Alfred Reed en de filmmuziek van A Nightmare before Christmas. The Chronicles of Caecilia geschreven door slagwerker Wilco Moerman op de geschiedenis van Caecilia was het hoogtepunt van dit optreden. Al met al een fraai optreden waar met plezier op teruggekeken kan worden.

Na de pauze was Oefening Baart Kunst onder leiding van Mark van Mil aan zet. Geopend werd met het spetterende Fanfare for Christmas van Andrew R. Mackereth, Het opzwepende ritme van de Bolero van Ravel volgde en zo ook een ode aan de filmmuziek van Ennio Morricone. Verstilling met A Choral for Eternal Friendship van Marc van Delft.  Jeugdsentiment werd opgeroepen met de liedjes van Boudewijn de Groot. Absolute uitsmijter waren onbetwist de 7 Roemeense Dansen van Bela Bartok die met een geweldige virtuositeit door OBK werden gespeeld. De meeklapper Stop the Cavalry van Jona Lewie sloot de avond definitief af.

Het was een heerlijk avondje: twee goede orkesten met fraaie muziek  in een prachtig theater. Voor het publiek gelegenheid om ook eens kennis te maken met de verschillen tussen de  klankkleuren van een Harmonie- en een Fanfareorkest. Heeft u het concert gemist? Geen probleem. RTV Bodegraven was aanwezig met een filmploeg en heeft het concert vastgelegd.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen …

22 november 2018

Een geslaagd najaarsconcert! 🎼

OBK - Kijk op Reeuwijk

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – 11 juli 2018 – pagina 15

Veel belangstelling bij het Zomerconcert van OBK Driebruggen

15-bb1ad18230
Driebruggen – Onder perfecte weersomstandigheden hebben een kleine honderd belangstellenden zaterdagmiddag 7 juli genoten van het jaarlijks traditionele
zomerconcert door muziekvereniging OBK Driebruggen.
Zoals gebruikelijk werd dit als openluchtconcert gehouden op de Lindenlaan in Driebruggen.
Al enige tijd voor de aanvang om 16 uur had een trouwe schare publiek een plekje gezocht tegenover de opstelling van het orkest. En dat publiek werd, in de diversiteit en uitvoering, zeker niet teleurgesteld. Het opleidingsorkest, onder leiding van Liesbeth van Leeuwen, begon het muziek optreden met een aantal mooie nummers waarin zij als beginnende musici goed konden laten horen hoever zij al zijn gevorderd.
Hierna werden de aanwezigen getrakteerd op een bijzonder ritmisch optreden van de slagwerkgroep, geleid door Gerda Tuinstra. Zij verrasten de aanwezigen onder meer op een opvallend en welluidend akoestisch luister- en schouwspel met opvallend gekleurde toon gestemde kunststof buizen. Daarna besloot het volledige OBK orkest, wat al weer vele jaren wordt
gedirigeerd door Mark van Mil, deze muziekmiddag met enkele bekend in de oren liggende nummers van Deep Purple, Billy Joel en Robbie Williams. Gewoonte getrouw volgde na het muziekoptreden nog de trekking van de grote OBK-verloting. Ook nu waren daarin, met dank aan de vele sponsors, weer veel prachtige grote en kleine prijzen te winnen met als klapstuk en hoofdprijs een grote, verrijdbare barbecue.
Tekst en beeld: Wim de Boevère.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Kijk op IJsselstreek

Zondag 10 juni 2018

Muziekvereniging OBK 90 jaar jong!

Jubileumsconcert OBK Driebruggen

foto door RTV Bodegraven

Op vrijdagavond 1 juni vierde muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar 90 jarig bestaan. En hoe! The place to be was het Evertshuis in Bodegraven.

OBK onder leiding van Mark van Mil had Koor Fabulous! onder leiding van Maurits Draijer uitgenodigd om samen een repertoire uit te voeren van pop- en filmmuziek. De presentatie van de avond was in handen van Gijs Piet van Os. In deze prachtige locatie, fraai uitgelicht, was voor de goed gevulde zaal een mooie mix van bekende en misschien ook wel wat minder bekende melodieën te horen. In een snel tempo wisselden orkest en koor elkaar af. OBK opende met Alan Parsons Forever gevolgd door onder meer de titelmuziek van de James Bond film Skyfall en Crimson Tide. Het fraaie Koor Fabulous! zong gedreven de muziek van Coldplay, Viva la Vida en onder meer de muziek uit Les Misérables. Na de pauze vlogen de spetters er vanaf: OBK speelde de filmmuziek van Kung Fu Panda en onder meer een gave Deep Purple Medley. Koor Fabulous! onder meer het prachtige a capella Cups en Something inside so Strong van Labi Siffre. Gezamenlijk werd er ook gespeeld en gezongen: daarbij bleek dat deze combinatie een gouden greep voor het programma was. Tot veel plezier van het publiek klonken Adiemus van Carl Jenkins en I’m Walking on Sunshine. Als absoluut hoogtepunt van de avond klonk een medley van de wereldberoemde liedjes van de Britse zanger Robbie Williams. Maurits Draijer, de dirigent van Koor Fabulous!, bleek een personificatie van Robbie met een uitstekende zangstem en de bravoure die Robbie zo tekent. In het Evertshuis klonk onder meer het prachtige Angels en het dak ging er zo ongeveer af met Let me Entertain You. Het publiek gaf een denderende staande ovatie en het feestje van OBK was compleet.

OBK liet deze avond zien een vitale 90 jaar jonge oudere dame te zijn die met een nieuw en jong dynamisch bestuur en enthousiaste leden de toekomst aankan.

www.facebook.com/OBKDriebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Opname OMF Concours 2017 – OBK Driebruggen

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen  …

Gisteren liep OBK mee met het defilé van de Avond4daagse Bodegraven-Reeuwijk.🎶🎷🎺

IMG_1594 avond4 daagse

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen …

zaterdag 30 mei 2016

Afgelopen zaterdag het concert van OBK Driebruggen gemist? Of wilt u nog even nagenieten?

Onderstaande video is een opname van OBK Driebruggen, waarbij de ‘At World’s End’ van componist Hans Zimmer (Pirates of the Caribbean) wordt gespeeld. Veel kijk en luister plezier! 🎶🎷🎺🥁🎼

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Muziekvereniging OBK |RTV Bodegraven

zaterdag 2 april 2016

pict_040

Driebruggen Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terug kijken op een geslaagd Voorjaarsconcert.

De avond werd geopend door voorzitter Gert-Jan Hoogendoorn en de presentatie werd gedaan door Ton van Elst. De saxofoongroep o.l.v. Maaike Schrama begon het concert met een drietal mooie werken. “Te Deum” van Marc-Antoine Charpentier, “Subway” van Karen Street en “American feeling” van Ilio Volante werd met enthousiasme door saxofonisten gespeeld. Ook de leerling koperblazers speelden mooie stukjes uit hun lesboek het publiek vond het prachtig en luisterde aandachtig. Het programma werd vervolgt door de slagwerkgroep o.l.v. Gerda Tuinstra. Eerst kwamen de jongste leerlingen aan de beurt met het werk “Together” is geschreven door Gerda Tuinstra. Daarna kwam een mooi duet, “Opening” van Philip Glass gespeeld op de marimba door René de Kruijf en Gerda. Dit is een muziekstuk waarin je in korte frases klanken hoort die vaker herhaald worden, maar dan steeds met subtiele veranderingen erin. Dit deeltje is onderdeel van een groot werk met meerdere delen, genaamd “Glassworks”. Het is oorspronkelijk geschreven voor piano, maar prima uitvoerbaar op een marimba. Vervolgens er nog een duet gespeeld door Gerda en Arian op snare drum. Dit was een spectaculair trommelduet met een hoog tempo en wat technisch een hoop vroeg van de spelers. Tenslotte werd het stuk “March and Dance” van Gert bomhof gespeeld. Daar speelden Arian, René en Damain de ene partij, en Thiery en Gerda de andere partij.

Na de pauze werd het programma vervolgd door fanfare “OBK Driebruggen” o.l.v. dirigent Mark van Mil. De stukken die gespeeld werden waren door de leden uitgezocht. Zo begon het tweede gedeelte van het concert met de “Thunder Birds” gevolgd door “At Worlds End”. At Worlds End is het derde verhaal over de inmiddels wereldberoemde piraat Captain Jack Sparrow. Deze rol word op meesterlijke wijze vertolkt door Johnny Depp. Het verhaal van deze derde film gaat verder waar deel twee abrupt was afgelopen. Kapitein Jack Sparrow is verzwolgen door de Kraken, een gigantisch zeemonster, en Cutler Beckett, een hoge ome binnen de Oostindische Compagnie, heeft het schip “De Vliegende Hollander” en haar monsterlijke bemanning in zijn macht, waarmee hij alle piraten ter wereld probeert uit te roeien. De drie uur durende film neemt ons mee door dit verhaal en staat bol van prachtige scenes, en werd versterkt door hoogstaande beeldanimaties en fantastische muziek. Daarna werd “Meditation ‘The Light of the World’” gespeeld. Een mooi rustpunt in de avond.  “Dances with Wolves en Addicted to you” stonden daarna op het programma dat door het orkest met plezier werd gespeeld. De avond werd afgesloten door “Lord of the Dance” waarna het orkest een groot applaus kreeg door het talrijk opgekomen publiek.

cropped-g-sleutel-muzieknoot_318-427901.jpg

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen …

zaterdag 18 juli 2014

Samba van de drummers – Het pleinconcert van OBK Driebruggen op 12 juli 2014. 🎶🎷🎺🥁🎼

Bron: Facebook

Facebook logo OBK DriebruggenMuziekvereniging OBK Driebruggen …

Driebruggen omarmt OBK!    zaterdag 17 maart 2013

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close